Allergisch voor arganolie?

Allergisch voor arganolie

Je kunt in zeer uitzonderlijke gevallen helaas een allergische reactie krijgen van arganolie. Dat geldt zowel voor de culinaire als de cosmetische arganolie.

Soms is je huid het gewoon niet eens met het product dat opgesmeerd wordt. Het kan dan zijn dat deze vervelend reageert op de olie. Je kunt dan last krijgen van bultjes, rode vlekken of jeuk. Dit kun je niet van tevoren weten, dus de enige manier om hier achter te komen is door het gewoon uit te proberen. Als je ook van andere oliën een allergische reactie krijgt, weet je dat dat bij arganolie ook zou kunnen gebeuren. De kans is dan groot dat je huid simpelweg niet goed tegen olie kan.

Notenallergie? Pas dan op

Wanneer je allergisch bent voor noten is het verstandig om voorzichtig te doen met arganolie. Mensen met een notenallergie hebben namelijk ook vaker een allergie voor arganolie. Dat betekent overigens niet dat dat bij iedereen zo is. Het beste is om het gebruik van arganolie  gewoon voorzichtig uit te proberen.

Gelukkig is de kans dat je een allergische reactie van arganolie krijgt heel erg klein. Dat komt omdat het een natuurlijk product is. Er worden dus, als je kwalitatieve en pure olie hebt, geen andere stoffen aan toegevoegd die voor irritaties of reacties kunnen zorgen. Hierdoor is het voor erg veel mensen het perfecte product.

Geen verwarring

Wanneer je net begint met het smeren van arganolie, kan het zijn dat je hier een reactie op krijgt. Maar let op: dat hoeft niet per se een allergische reactie te zijn. Het kan prima zijn dat je huid hier gewoon even aan moet wennen. Dat is immers vaak het geval met cosmetica producten.

Heb je een gevoelige huid? Begin dan gedoseerd met de arganolie en bouw het gebruik rustig op. Je zal naar verloop van tijd merken dat je huid, haar en nagels mooier en gezonder worden.

De bovenstaande geldt ook voor onze andere producten ook al zijn ze op 100% natuurlijke basis een allergie kan nooit uitgesloten worden bekijk altijd goed de ingrediënten lijst of neem vrijblijvend contact met ons op. 

Scroll naar boven