BESBOUSA CAKE MET AMLOU EN MASCARPONE-SINASAPPEL ROOM

De besbousa cake is een typisch Marokkaanse cake gemaakt van griesmeel en doordrenkt met suikersiroop met de geur van oranjebloesemwater. Alleen toen ik deze heerlijke Amlou kreeg van @argansouss_puur kon ik het niet laten er de besbousa cake mee te maken en een tikkeltje up-te-levelen. Amlou is een Marokkaanse amandelpasta gemengd met honing en arganolie.
Deze amlou is zo lekker romig en niet te zoet dat het er perfect bij past met de smaken van de sinasappel en de mascarpone room. Maar wees gewaarschuwd, hij is gavaarlijk lekker.

Gemaakt door:

Ingrediënten besbousa:
(alles op kamertemperatuur)
3 eieren
200 gr suiker
225 ml olie
250 gr fijne griesmeel
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
170 gr kaymak room
3 eetl. Oranjebloesemwater

Suikersiroop:
(Gebruik 1 glas van 250 ml)
1 glas suiker
3/4 glas water
100 ml verse sinasappelsap
100 ml oranjebloesemwater

Mascarpone-Room
250 gr mascarpone
200 ml slagroom
4 eetl suiker
Schil van 1 sinasappel

Extra:
Amlou
Dadelstroop
Gedroogde rozenblaadjes
Roomboter om in te vetten
Extra griesmeel

Maak eerst de siroop. Doe alle ingrediënten bij elkaar en kook deze op middelvuur voor 15 minuten. Laat deze volledig afkoelen.
Klop de mascarpone met de slagroom, de suiker en de sinasschil los en laat deze opstijven in de koelkast.
Zet de oven aan op 170 graden, en vet je bakblik in met boter en bestrooi het met griesmeel.
Doe alle ingrediënten voor de cake bij elkaar op de griesmeel en bakpoeder na. Klop ze tot een romige beslag. Voeg er dan de griesmeel aan toe.
Giet het mengsel in de bakblik en bak de cake voor ongeveer 40 minuten of tot de cake gaar is.

Laat de cake even 5 minuten afkoelen en haal het dan uit de vorm. Prik er met een stokje gaatjes in en giet de koude siroop over de nog hete cake.
Laat de cake nu geheel afkoelen en spuit er dan de room op. Giet daarboven de amlou en verdeel deze glad uit. Spuit er dan wat dadelstroop over en versier met gedroogde rozenblaadjes.
Deze cake is de volgende dag nog lekkerder.

Scroll naar boven