Amlou jouw Marokkaanse lekkernij

Amlou

Amlou, een mix van vers geroosterde amandelpasta, verse zelf geperste Arganolie en zuivere bloemenhoning.

Wat kan dat heerlijk smaken. Vers oven gebakken brood even dippen in de amlou of jouw msemen besmeren met deze lekkernij.

Even lekker als heerlijk als dip voor toast, op brood bij het ontbijt, maar ook over pannenkoeken, havermout of in de yoghurt

Wat is amlou?

Amlou is een lichte zoete notenpasta van licht geroosterde amandelen, Arganolie en honing.

Een typische Marokkaanse delicatesse.

Op zich niet te zoet zodat je er eventueel zelf honing kan toevoegen .

Streek

De echte originele amlou wordt vooral gemaakt rond de streek van Essaouira en agadir, daar waar de arganbomen groeien.

Je kan er tal van coöperatieven vinden waar vrouwen een kans krijgen om een inkomen te verwerven.

Voordelen

Amlou is van nature glutenvrij, 100% natuurlijk, biologisch en zit vol met Vitamine E.

Ook biedt het natuurlijk de vele andere voordelen die Arganolie biedt.

Zo helpt het de cholesterol verlagen, en werkt het ontsteking onderdrukkend.

Argan olie bevat daarboven op essentiële onverzadigde vetzuren die geweldig goed zijn voor hart en hersenen.

Alleen maar voordelen, naast de verukkelijke smaak die je even doet wegzakken in genot van de smaakpapillen.

Hoe bewaren

Hou jouw amlou  lekker lang en fris door deze op een droge en koele plaats te bewaren,

maar niet in de koelkast.

Echte amlou wordt gemaakt zonder conserveermiddelen waardoor de olie komt bovendrijven.

Dit is hoe het hoort! Gewoon even roeren en weer verder genieten!

bron: https://www.argansouss-puur.nl

op facebook Karima Nasiri

De Amlou van Argansouss  puur wordt traditioneel gemaakt door de noten te malen met stenen.

origineel blog : https://www.alpha-hilde-omega.be/almou/

Hilde Termote

Scroll naar boven