Mijn ervaring

Huidverzorging

Sinds mijn puberteit heb ik eigenlijk al een gemengde huid, en op sommige momenten zelfs een vette huid. Maar naast dat ik een vette zone heb, heb ik ook een vochtarme huid. En dat zijn kenmerken waardoor het soms erg lastig is om de perfecte verzorging te vinden.

Door mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste dacht ik te weten wat goed is voor mijn huid, maar alle onderzoeken doen alle leerstof als sneeuw voor de zon verdwijnen. Erg handig. Maar niet heus 😉

Zo gebruikte ik lange tijd producten waar mijn huid op dat moment tegen kon. Want naast een gemengde en vochtarme huid, reageert mijn huid vaak heel heftig op stofjes in reiniging en crèmes.

Nieuwe dingen probeerde ik eigenlijk nooit, op de angst voor een allergische reactie.

Zelfs voor de hypoallergene Louis Widmer ben ik allergisch en krijg ik behalve nog meer onzuiverheden ook nog eens een allergisch eczeem.

En zijn er zelfs perioden geweest dat ik Zwitsal op mijn gezicht smeerde. Of gebruikte ik een olijfolie zeep, waarvoor ik €25,- betaalde en ik daaroverheen een creme deed van La Prairie, zonder enige resultaat, want helaas blijf je in een winkel kopen waar omzet toch echt belangrijk is. Jammer!

Zo een 2 jaar geleden zat ik op social media en kwam ik per toeval op de site terecht van Argansouss Puur.

Ik had een recensie gelezen en mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld. Alles op natuurlijke basis. Zeker een pluspunt. Maar zoals wij mensen van aard zijn, was ik toch echt heel erg sceptisch, want hoe kan je nu je huid verzorgen door eerst je huid te wassen met een zeep en ter verzorging een olie gebruiken. Olie! Olie voor een vette huid? Snap je waar mijn sceptici vandaan kwam? Voor mijn gevoel was het allemaal erg tegenstrijdig. Want met een zeep haal je juist je beschermlaag eraf. Dat is doorgaans erg agressief om te reinigen.

Er zat maar één ding op en dat was contact zoeken met de eigenaresse van Argansouss Puur. Want ondanks dat het voor mijn gevoel tegenstrijdig was, was ik toch erg benieuwd naar de ingrediënten en hoe dit nu zo goed voor je huid kon zijn.

Karima was heel erg open en vertelde mij waar alles van gemaakt is.

De zeep en olie bevatten pure argan olie die uit eigen oogst wordt verkregen. Er zitten geen synthetische stofjes in, maar puur natuur. En dat geldt ook voor de rozenwater, die je na de reiniging met de zeep gebruikt. 100% rozenwater.

Ze adviseerde mij het driedelige voordeel setje te proberen, en als ik nog vragen zou hebben tijdens het gebruik, dan mocht ik altijd contact opzoeken. En zo gezegd, zo gedaan.

Mijn eerste setje kwam binnen.

De verpakking was neutraal en chique. De zeep in een plasticje verpakt in een wit doosje, de rozenwater in een glazen flesje met een spray dopje en de olie in een glazen pompflesje. (Ja, ik heb ooit een flesjes argan olie laten vallen op de badkamervloer L, maar gelukkig kan het tegen een stootje en bleef het flesje heel)

Die avond gebruik ik alles voor het eerst.

De zeep voelt tijdens het uit de verpakking halen, wat aan de zachte kant en ruikt niet naar parfum. PLUS PUNT!

Ik maak de zeep nat onder de kraan en zeep mijn handen in. Er ontstaat dan een soort zachte crème. Met mijn handen was ik mijn huid en spoel goed af met water.

Daarna reinig ik na met de rozenwater. Op een wattenschijfje spray ik aan beide kanten twee keer. Ik reinig met één kant van het schijfje de ene helft en met de andere kant, de andere kant van mijn gezicht, mocht jij je afvragen waarom ik beide kanten bespray.

Daarna gebruik ik 1 pompje argan olie. Het is net vloeibaar goud, want mijn huid voelt direct lekker zacht aan. En totaal niet vet. Het trekt eigenlijk direct in de huid.

Al met al een hele fijne en goede eerste indruk. Waar ik bang voor was, gebeurd niet. Want mijn huid voelt door de zeep niet strak aan en door de olie niet vet. So far, so good!

Na een nacht slapen, voelt mijn huid heerlijk zacht aan. En waarbij sommige nachtcrèmes mijn huid vettig konden laten voelen, voelt het zacht, zonder filmlaagje.

Karima had mij van te voren verteld dat de onzuiverheden die in mijn huid zaten er uit moesten en de rozenwater zou daarvoor zorgen. Dat zou betekenen dat de aantal puistjes in het begin erger zou kunnen worden. Iets waar ik enorm tegenop zag, want dat maakt mij ontzettend onzeker. En die onzekerheid voel ik liever niet. In mijn puberteit en later toen ik stopte met de pil, had ik heftig acné en dat zorgde ervoor dat ik mij liever verstopte in mijn kamer in mijn huis en liever niet in het openbaar zou willen verschijnen. En nog erger; ik plamuurde mijn huid onder de camouflage en foundation die ik dan ook weer met een laag poeder matteerde. Want dat zorgde ervoor dat de rode plekjes van de puistjes en de littekens niet meer te zien waren.

Dit is de foto die ik op social media plaatste. Dit was mijn derde setje die ik bestelde bij Argansouss Puur. De derde en dat moet betekenen dat ik dit echt fijn vindt. En dat is ook echt zo. En de hele wereld, ik bedoel natuurlijk al mijn volgers ;), mocht dit weten.

De vermeerdering aan puistjes was er, maar er zat een bright side aan die not so bright side. Want de puistjes die kwamen, waren sneller weg. En dat is nog steeds. Ik heb soms weer even een “uitbraak” van puistjes. Tijdens bv die maandelijkse fijne periode of wanneer ik een tijdje veel chocola en zuivelproducten heb gebruikt. Maar nooit is het meer zoals het was tijdens de onzekere perioden. Want het is zo nu en dan één of een aantal, maar deze zijn binnen een paar dagen weg. En nog een betere bijkomstigheid, de rode plekjes die vaak een halfjaar zichtbaar bleven na een puistje, verdwijnen binnen een paar weken. Mijn huidconditie is beter. Fijne lijntjes zijn minder geworden en wanneer ik in de winter iets extra’s nodig heb, gebruik ik in plaats van één pompje, twee pompjes argan olie.

Inmiddels gebruik ik dit setje zo een twee jaar en ik ben niet van plan om ergens ander op over te stappen.

Ik reinig twee keer per dag met de zeep en de rozenwater en gebruik twee keer per dag de olie. Een tijdje geleden is in de collectie een crème bij gekomen. Deze zou ik graag willen proberen en datzelfde geldt voor de poedermaskers. Gewoon omdat ik alle vertrouwen erin heb dat mijn huid ook dit zal kunnen verdragen.

Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen J

Liefs Rilana

www.instagram.com/msrlana13

Scroll naar boven