Houdbaarheid Arganolie

Om na aankoop de arganolie zo lang mogelijk goed te houden moet de olie zorgvuldig worden bewaard. Arganolie bevat de levensenergie van de onvolgroeide argan zaden en verdient een respectvolle behandeling!

Onder ideale omstandigheden kan arganolie direct na persing tot wel zes jaar goed blijven. Na botteling is de gemiddelde houdbaarheid van arganolie gemiddeld tot twee jaar. Op al onze flesjes is de datum aangegeven tot wanneer de olie bij normaal bewaren minimaal houdbaar is. Bij zorgvuldig bewaren kun je de arganolie naar alle waarschijnlijkheid tot ver voorbij die datum gebruiken voordat deze ranzig wordt.

Vergeet niet dat arganolie een natuurproduct is. Stel de olie niet teveel bloot aan zonlicht, dit heeft een negatieve invloed op de houdbaarheid van arganolie. Het beste kun je de olie bewaren op een koele en donkere plaats. Niet onder de 7 graden !

Onze arganolie word na productie opgeslagen in een donkere geklimatiseerde ruimte, dit houd in dat de temperatuur constant blijft ook als de temperatuur buiten wisselt.

Dit alles om de arganolie zo vers en puur mogelijk aan u te kunnen leveren. Al onze producten bevatten lotnummers .

Lotnummers zijn noodzakelijk voor traceerbaarheid. Ecocert en andere officiële Biokeurmerken verlangen dit ook. Naast dit nummer wilt u natuurlijk ook weten wanneer de olie is geproduceerd en tot hoe lang deze houdbaar is. Het logo met dekseltje open verwijst naar de houdbaarheid na het openen van het potje in maanden. Mechanisch koudgeperste arganolie is normaal ca. 24 maanden houdbaar . Na opening adviseren we de olie binnen 12 maanden te gebruiken en te bewaren op een donkere en niet te warme plaats, van tenminste 7 graden (dus niet in de koelkast ).  Als er geen Lotnummer, productie en houdbaarheidsdatum opstaan, loopt u het risico dat u een product koopt dat niet vers of oorspronkelijk is. Let daar dus goed op . Meestal vind je deze aan de onderkant van het flesje .

Scroll naar boven