Pure arganolie

Pure arganolie koop je bij Argansouss Puur

Voor de beste pure arganolie ben je bij Argansouss Puur aan het juiste adres. Wij bezitten als producent van 100% biologische arganolie onze eigen arganbomen in het zuiden van Marokko. Hierdoor kunnen wij niet alleen de meest pure maar ook volledig biologische arganolie leveren. We persen onze arganolie alleen met de beste kwaliteit argan zaden. Op deze manier garanderen we dat we enkel de beste (en meest verse) kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten.

Arganolie in zijn puurste vorm vind je bij ons

Na een zorgvuldige selectie van de argan oogst brengen wij de Argan vruchten (Argania spinosa)  naar de fabriek om te persen en voor te bereiden.

Wij bieden je pure cosmetische arganolie en culinaire arganolie van uitzonderlijk hoge kwaliteit tegen de beste prijs binnen deze kwaliteitsklasse. Daarnaast hebben wij diverse andere natuurlijke producten in ons assortiment beschikbaar die in dezelfde categorie vallen. Enkele voorbeelden zijn onze amlou, ons rozenwater en honing, de arganzeep , argan dag- en nachtcrème en de twee heerlijke ghashoul kleimaskers. Allen uiteraard op volledig natuurlijke basis.

Wat maakt onze arganolie 100% puur 

Dankzij ons unieke productieproces kunnen wij de hoogste zuiverheid garanderen. Het persen/filteren van cosmetische arganolie vindt plaatst in fabriek in Marokko. De rauwe zaden worden in een speciaal voor arganolie ontwikkelde oliepers geperst. Dat gebeurt koud, dat wil zeggen bij een temperatuur van maximaal 60 graden Celsius.

De nog troebele arganolie moet dan twee dagen bezinken en wordt dan met behulp van een medische compressor door een 20 laags filterpers geperst. Het resultaat is een maagdelijk heldere arganolie. Doordat wij geen gebruik maken van massaproductiemethoden, die het proces versnellen en de kwaliteit verslechteren, gaat er niets verloren aan werkzame stoffen. Hierdoor ontstaat de hoogst haalbare kwaliteit arganolie. Doordat wij direct contact hebben met de mensen die de arganzaden op eigen land verzamelen, kunnen wij garanderen dat al onze producten 100% biologisch zijn en vrij van pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen.

Hoe herken je pure arganolie ?

Vaak worden enkele kenmerken van cosmetische arganolie omschreven als een milde, natuurlijke, nootachtige geur. Toch ruikt verse en koudgeperste arganolie behoorlijk sterk. De associatie met olijfolie kan daardoor worden opgewekt. In tegenstelling tot olijfolie moet de geur van arganolie wel snel vervliegen nadat je het hebt uitgesmeerd op je haar of huid.

Als je enkel pure kwaliteit wilt moet je arganolie die te sterk en onaangenaam ruikt proberen te vermijden. Dat kan wijzen op het gebruik van noten die eerst verteerd zijn door veedieren. Ook arganolie die geparfumeerd is of helemaal nergens naar ruikt, kan duiden op het gebruik van lagere kwaliteit noten.

Daarnaast kun je de kwaliteit herkennen doordat pure arganolie een zeer droge olie is en snel wordt opgenomen door de huid. Het is ook een hele zuinige olie wat ervoor zorgt dat slechts één of twee druppels voldoende is om je hele gezicht mee in te kunnen smeren.

Omdat het gaat om een 100% natuurlijk product zonder conserveermiddelen en andere E-nummers, is de kleur en geur wel onderhevig aan invloeden van bijvoorbeeld zonlicht en temperatuur. Zorg er daarom voor dat het flesje altijd wordt bewaard op een donkere en koele plaats. Een badkamer(kastje) is hier een uitstekende plek hiervoor.

Op deze manier blijven de werkzame stoffen en kwaliteit van je arganolie langer behouden (6-12 maanden).Verder zal pure arganolie altijd gaan stollen in de kou of kan het zelfs hard worden als het flesje buiten staat bij lage temperaturen. Door het flesje weer op huiskamer temperatuur te bewaren zal het weer zacht worden.

Dit is ook de ultieme test om zelf thuis uit te voeren om te bepalen wat de kwaliteit is. Pure arganolie zal namelijk altijd hard worden in de vriezer. Gebeurt dit bij jou niet? Dan heb je helaas te maken met gemende (en lagere kwaliteit) arganolie.

Hoe wordt onze pure culinaire arganolie gemaakt ?

Nadat de arganvruchten door onze familie zijn geraapt worden de beste zaadjes geselecteerd. De zaden worden eerst gebrand en daarna worden ze koud geperst. Het persen wordt koud gedaan, zodat de kwaliteit qua smaak en essentiële voeding stoffen het hoogst blijft.

Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen enkel en dubbel gefilterde culinaire arganolie. Bij de enkele filtering wordt er gebruik gemaakt van een bezinking filtratie. De arganolie krijgt hierdoor een diepe smaak. De dubbel gefilterde arganolie wordt eerst door middel van een bezinkingsfilter gefilterd en daarna door middel van een medische compressor onder druk door een filterpers geleid. Doordat het dubbel gefilterd wordt ontstaat er een lichtere subtielere smaak. Als arganolie gefilterd wordt is de houdbaarheid ook langer en behoud de arganolie zijn vitamines.

Nadat de arganolie is gefilterd gaat het in de glazen flesjes. Doordat wij geen gebruik maken van massaproductiemethoden gaat er niets verloren aan werkzame stoffen waardoor er de hoogst haalbare kwaliteit pure arganolie ontstaat. Na productie wordt alles zelf verpakt, verkocht en eventueel bij u bezorgd.

100 procent zuivere pure biologische arganolie koop je bij Argansouss puur !

Doordat wij direct contact hebben met de mensen die de arganzaden rapen op ons eigen land, kunnen wij garanderen dat al onze producten 100% biologisch zijn. Onze arganolie is gemaakt van 100% koudgeperste Argania Spinosa olie. Er worden geen stoffen verwijderd of toegevoegd. Onze arganolie is EcoCert en USDA Organic gecertificeerd en voldoet aan alle eisen voor een duurzaam en verantwoord product. Wij leveren zowel als groothandel voor winkels als aan particulieren.

Met Argansouss Puur kies je enkel het beste voor je huid én lichaam!

Scroll naar boven